Pierogi jak u babci w Soodi pierogarnia

Wiele osób, gdy myśli o najcenniejszych wspomnieniach związanych z babcią, od razu ucieka myślami do jej kuchni. To tam działa się prawdziwa magia i powstawały najlepsze specjały, jakich nie sposób znaleźć dzisiaj w żadnym sklepie. Czy zastanawialiście się kiedyś co było ich sekretem? Dlaczego kuchnia naszych babć była tak wyjątkowa? My, w Pierogarni Soodi wierzymy, że udało nam się odkryć ich tajemnice.

W czasach, gdy nasze babcie uczyły się wyrabiania pierogów, wszystko było nieco inne. Żywność nie zawierała tyle chemii, spulchniaczy i sztucznych aromatów. I, mimo że to ciężka praca rąk wykonywała każdy pierożek, to wszystkie były idealnie identyczne, jak z fabryki. Przygotowywały idealnie doprawiony farsz bez odmierzania przypraw. Jak im się to udawało?

My w Soodi wiemy o tym, co jest naprawdę ważne. Nasza mąka pochodzi z podlaskiego młyna, a w mięso zaopatrujemy się w lokalnym skupie dziczyzny. Używamy wyłącznie oryginalnego, korycińskiego sera do podkreślenia smaku naszych pierogów. Jeżeli używamy grzybów do okrasy, to z rodzimych lasów. Wierzymy w to, że najsmaczniejsze jest to, co jest zdrowe i nieprzetworzone, ale przede wszystkim – lokalne! Zupełnie jak składniki, których używały nasze babcie, gdy uczyły się wyrabiać swoje specjały.

Z okazji zbliżającego się Dnia Babci oraz Dnia Dziadka uważamy, że byłoby wielką nieuprzejmością, aby zmuszać nasze ukochane babcie do spędzenia ich wyjątkowego dnia w kuchni. Dlaczego więc nie zaskoczysz jej wizytą w Soodi Pierogarnia? Na pewno doceni fakt, że dla odmiany kto inny poda jej pyszności, które smakują równie dobrze, jak te domowe!

A jeżeli nie masz możliwości, aby zabrać swoją babcie do Soodi, przyjdź na doskonałe pierogi, dzięki którym być może jeszcze raz poczujesz się tak, jak w jej kuchni.

Zabierz babcię na pierogi!