Zamów online

Menu Polskie

Pierogi tradycyjne

gotowane

Z mięsem wołowo-wieprzowym - 10 sztuk
podane z okrasą na boczku
- 25,00 -

Ruskie - 10 sztuk
z regionalnym twarogiem i ziemniakami
podane z cebulą zasmażaną
- 23,00 -

Z kapustą duszoną z borowikami - 10 sztuk
podane z cebulą zasmażaną
- 23,00 -

Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu - 10 sztuk
podane z okrasą paprykową
- 22,00 -

Z pieczoną gęsiną - 10 sztuk
podane z okrasą paprykową i marynowanym imbirem
- 32,00 -

Dodatkowy sos lub okrasa - 50g
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ, kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa, sos koperkowy, sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 2,50 -


Pierogi regionalne z Podlasia

Białowieskie - 10 sztuk
z własnoręcznie mielonym mięsem z jelenia z trawą żubrówką
podane z sosem z grzybów leśnych
- 32,00 -

Zaguby zza Buga - 10 sztuk
z ziemniakami, majerankiem i wędzonym w kominie boczkiem
podane z okrasą na boczku
- 21,00 -

Korycińskie - smażone - 10 sztuk
z serem korycińskim, kaszą jaglaną, pieczarkami
podane z kwaśną śmietaną
- 23,00 -

Kołduny - 14 sztuk
z podlaską wołowiną doprawioną czosnkiem i majerankiem
podane z sosem miodowo-musztardowym
- 25,00 -

Dodatkowy sos lub okrasa - 50g
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ, kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa, sos koperkowy, sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 2,50 -


Pierogi z różnych stron świata

Kreplaszki (żydowskie) - 10 sztuk
Smażone żydowskie pierogi przygotowane z mięsa drobiowego i wątróbki
z dodatkiem marchewki i cebuli w aromatycznych przyprawach z curry podawane
z sosem jogurtowo-czosnkowym. Najczęściej spożywane w czasie świąt żydowskich.
- 26,00 -

Jiaozi (chińskie) - 10 sztuk
Gotowane chińskie pierogi z wieprzowiną, makaronem sojowym, marchewką
i kapustą pekińską doprawiane czosnkiem i imbirem. Podawane z sosem sojowym.
Spożywane w chinach już w I wieku p.n.e
- 23,00 -

Empanadas (argentyńskie) - 8 sztuk
Smażone argentyńskie pierogi z wołowiną z dodatkiem papryki, cebuli, kuminu i chili.
Podawane z sosem chimichurri na bazie pietruszki, czosnku i świeżej papryczki chilli.
Narodowe dania kuchni Ameryki Południowej, pierwsza wzmianka pojawiła się
w 1520 roku w książce kucharskiej "Libre del Coch".
- 28,00 -

Black Thai (tajskie) - 8 sztuk
Gotowane tajskie pierogi w czarnym cieście z popiołu kokosa.
Faszerowane krewetkami flambirowanymi białym winem, warzywami,
kolendrą, świeżym chilli i imbirem. Podane z salsą mango.
- 37,00 -


Pierogi smażone

Kreplaszki - 10 sztuk
Smażone żydowskie pierogi przygotowane z mięsa drobiowego i wątróbki
z dodatkiem marchewki i cebuli w aromatycznych przyprawach z curry
podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym.
Najczęściej spożywane w czasie świąt żydowskich.
- 26,00 -

Korycińskie - 10 sztuk
z serem korycińskim, kaszą jaglaną, pieczarkami, podane z kwaśną śmietaną.
- 23,00 -

Z tofu, kaszą jaglaną, - 10 sztuk
warzywami, pieczoną papryką i natką pietruszki, podane z sosem BBQ
- 23,00 -

Empanadas (argentyńskie) - 8 sztuk
Smażone argentyńskie pierogi z wołowiną z dodatkiem papryki, cebuli, kuminu i chili.
Podawane z sosem chimichurri na bazie pietruszki, czosnku i świeżej papryczki chilli.
Narodowe dania kuchni Ameryki Południowej, pierwsza wzmianka pojawiła się
w 1520 roku w książce kucharskiej "Libre del Coch".
- 28,00 -

Dodatkowy sos lub okrasa - 50g
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ, kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa, sos koperkowy, sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 2,50 -


Pierogi z pieca

na cieście drożdżowym

Z mięsem wołowo-wieprzowym - 5 sztuk
białą cebulą zasmażaną na boczku
- 26,00 -

Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu - 5 sztuk
- 26,00 -

Z pieczonym kurczakiem w sosie BBQ - 5 sztuk
kukurydzą, cebulą, ogórkiem i żółtym serem
- 25,00 -

Z podlaską wołowiną - 5 sztuk
w sosie pomidorowym i chilli
- 28,00 -

Z kapustą duszoną z borowikami i cebulą - 5 sztuk
- 24,00 -

W cenie pierogów z pieca do wyboru - 50g
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ, kwaśna śmietana, sos koperkowy, pikantny sos sriracha, sos chimichurri, sos z grzybów leśnych


Wegańskie specjały

Z duszoną kapustą i borowikami - 10 sztuk
podane z cebulą zasmażaną
- 23,00 -

Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu - 10 sztuk
podane z okrasą paprykową
- 22,00 -

Z tofu, kaszą jaglaną, warzywami, pieczoną papryką i natką pietruszki - 10 sztuk
podane z sosem BBQ - smażone
- 23,00 -

Jabłko - cynamon - 5 sztuk
pierogi pieczone na puszystym cieście drożdżowym
z jabłkiem w cynamonie i rodzynkami podane z sosem malinowym
- 21,00 -

Wegańska zupa krem z białych warzysz i mleka kokosowego - 250ml
podana z oliwą truflową i prażonymi pestkami słonecznika
- 10,00 -

Dodatkowy sos lub okrasa - 50g
okrasa paprykowa, cebula zasmażana, sos BBQ, pikantny sos sriracha
- 2,50 -


Soodziaki polecane dla dzieci

podane na zastawie dziecięcej

Soodziaki z mięsem wołowo-wieprzowym - 5 sztuk
podane z okrasą
- 16,00 -

Soodziaki ruskie - 5 sztuk
podane z cebulą
- 15,00 -

Soodziaki z serem i jagodami - 5 sztuk
polane słodką śmietaną
- 15,00 -

Minionki - 250ml
zupa pomidorowa z Minionkami
- 9,00 -

Surówka w marchewki i jabłka - 150g
- 5,00 -


Pierogi na słodko

Raffaello z serkiem kokosowym i białą czekoladą - 8 sztuk
polane sosem malinowym
- 21,00 -

Z jagodami i kremowym serkiem - 8 sztuk
polane śmietaną
- 21,00 -

Oreo - 8 sztuk
pierogi z ciasteczkami Oreo na cieście czekoladowym polane śmietaną
- 21,00 -

Jabłko - cynamon - 5 sztuk
pierogi pieczone na puszystym cieście drożdżowym
z jabłkiem w cynamonie i rodzynkami podane z sosem malinowym
- 21,00 -


Desery

Brownie z płynną czekoladą i gałką lodów - 150g
- 14,00 -

Kremowy sernik na bazie ciasteczek OREO - 150g
- 14,00 -

Lody rzemieślnicze z sezonowymi owocami - 150g
z lodziarni "u Lodziarzy"
- 16,00 -


Nie tylko pierogi

Żur na zakwasie z białą kiełbasą, boczkiem i ziemniakami z dodatkiem chrzanu - 250ml
- 12,00 -

Chłodnik litewski na maślance - 250ml
z ziemniakami, pieczonymi burakami i nowalijkami
- 12,00 -

Zupa pomidorowa z makaronem wielojajecznym - 250ml
- 10,00 -

Krem z białych warzyw i mleka kokosowego - 250ml
podany z oliwą truflową i prażonymi pestkami słonecznika
- 10,00 -


Mix świeżych sałat - 150g
z pomidorami, ogórkiem i sosem winegret
- 7,00 -

Surówka z białej kapusty - 150g
z marchewką, kukurydzą, majonezem i natką pietruszki
- 5,00 -

Surówka z marchewki i jabłka - 150g
- 5,00 -

Ogórki małosolne na wodzie ze studni - 150g
- 5,00 -

Domowy smalec ze śliwką, pieczywem i ogórkiem kiszonym - 150g
- 13,00 -

Dodatkowy sos lub okrasa - 50g
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ, kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa, sos koperkowy, sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 2,50 -

Pierogi GLUTEN FREE

przygotowywane na bazie mąki kukurydzianej,
jaglanej i skrobi ziemniaczanej
gotowane

Z mięsem wołowo-wieprzowym - 10 sztuk
podane z okrasą na boczku
- 28,00 -

Ruskie - 10 sztuk
z regionalnym twarogiem i ziemniakami, podane z cebulą zasmażaną
- 26,00 -

Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu - 10 sztuk
podane z okrasą paprykową
- 25,00 -

Z pieczoną gęsiną - 10 sztuk
podane z okrasą paprykową i marynowanym imbirem
- 35,00 -

Dodatkowy sos lub okrasa - 50g
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ, kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa, sos koperkowy, sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 2,50 -

POBIERZ WERSJĘ PDF