Menu Polskie
Zamów online
Menu Polskie
Pierogi tradycyjne
gotowane - 10 sztuk
Z mięsem wołowo-wieprzowym
podane z okrasą na boczku
- 33,00 -
Ruskie
z regionalnym twarogiem i ziemniakami podane z cebula zasmażaną
- 30,00 -
Z kapustą duszoną z borowikami
podane z cebulą zasmażaną
- 30,00 -
Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu
podane z okrasą paprykową
- 30,00 -
Z pieczoną gęsiną
podane z okrasą paprykową i marynowanym imbirem
- 37,00 -
Dodatkowy sos lub okrasa:
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ,
kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa,
sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 3,00 -
Pierogi regionalne z Podlasia
10 sztuk
Białowieskie
z własnoręcznie mielonym mięsem z jelenia z trawą żubrową podane z sosem z grzybów leśnych
- 38,00 -
Zaguby zza Buga
z ziemniakami, majerankiem i wędzonym w kominie boczkiem
podane z okrasą na boczku
- 29,00 -
Korycińskie - smażone
z serem korycińskim, kaszą jaglaną, pieczarkami
podane z kwaśną śmietaną
- 31,00 -
Kołduny - 14 sztuk
z podlaską wołowiną doprawioną czosnkiem i majerankiem
podane z sosem miodowo-musztardowym
- 33,00 -
Dodatkowy sos lub okrasa (50 g):
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ,
kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa,
sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 3,00 -
Pierogi z różnych stron świata
Kreplaszki (żydowskie) - 10 sztuk
Smażone żydowskie pierogi przygotowane z mięsa drobiowego i wątróbki
z dodatkiem marchewki i cebuli w aromatycznych przyprawach z curry podawane
z sosem jogurtowo - czosnkowym. Najczęściej spożywane w czasie świąt żydowskich.
- 32,00 -
Jiaozi (chińskie) - 10 sztuk
Gotowane chińskie pierogi z wieprzowiną, makaronem sojowym, marchewką
i kapustą pekińską doprawione czosnkiem i imbirem. Podawane z sosem sojowym.
Spożywane w Chinach już w I wieku p.n.e.
- 34,00 -
Empanadas (argentyńskie) - 8 sztuk
Smażone argentyńskie pierogi z wołowiną z dodatkiem papryki, cebuli, kuminu i chilli.
Podawane z sosem chimichurri na bazie pietruszki, czosnku i świeżej papryczki chilli.
Narodowe danie kuchni Ameryki Południowej, pierwsza wzmianka pojawiła się
w 1520 roku w książce kucharskiej "Libre del Coch".
- 34,00 -
Black Thai (tajskie) - 8 sztuk
Gotowane tajskie pierogi w czarnym cieście z popiołu kokosa.
Faszerowane krewetkami flambirowanymi białym winem, warzywami,
kolendrą, świeżym chilli i imbirem. Podane z salsą mango.
- 40,00 -
Pierogi smażone
10 sztuk
Kreplaszki
Smażone żydowskie pierogi przygotowane z mięsa drobiowego i wątróbki z dodatkiem
marchewki i cebuli w aromatycznych przyprawach z curry podawane z sosem
jogurtowo - czosnkowym. Najczęściej spożywane w czasie świąt żydowskich.
- 32,00 -
Korycińskie
z serem korycińskim, kaszą jaglaną, pieczarkami, podane z kwaśną śmietaną
- 31,00 -
Z tofu, kaszą jaglaną
warzywami, pieczoną papryką i natką pietruszki, podane z sosem BBQ
- 30,00 -
Empanadas (argentyńskie) - 8 sztuk
Smażone argentyńskie pierogi z wołowiną z dodatkiem papryki, cebuli, kuminu i chilli.
Podawane z sosem chimichurri na bazie pietruszki, czosnku i świeżej papryczki chilli.
Narodowe danie kuchni Ameryki Południowej, pierwsza wzmianka pojawiła się
w 1520 roku w książce kucharskiej "Libre del Coch".
- 34,00 -
Dodatkowy sos lub okrasa:
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ,
kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa,
sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 3,00 -
Pierogi z pieca
na cieście drożdżowym - 5 sztuk
Z mięsem wołowo-wieprzowym
białą cebulą zasmażaną na boczku
- 32,00 -
Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu
- 32,00 -
Z pieczonym kurczakiem w sosie BBQ
kukurydzą, cebulą, ogórkiem i żółtym serem
- 33,00 -
Z podlaską wołowiną
w sosie pomidorowym z chilli
- 33,00 -
Z kapustą duszoną z borowikami i cebulą
- 32,00 -
W cenie pierogów z pieca sos do wyboru (50 g):
jogurtowo-czosnkowy, miodowo-musztardowy, BBQ, kwaśna śmietana,
pikantny sos sriracha, sos chimichurri, sos z grzybów leśnych
Wegańskie specjały
10 sztuk
Z duszoną kapustą i borowikami
podane z cebulą zasmażaną
- 30,00 -
Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu
podane z okrasą paprykową
- 30,00 -
Z tofu, kaszą jaglaną, warzywami, pieczoną papryką i natką pietruszki
podane z sosem BBQ - smażone
- 30,00 -
Jabłko - cynamon - 5 sztuk
pierogi pieczone na puszystym cieście drożdżowym
z jabłkiem w cynamonie i rodzynkami podane z sosem malinowym
- 30,00 -
Wegańska zupa krem z białych warzyw i mleka kokosowego
podana z oliwą truflową i prażonymi pestkami słonecznika
- 14,00 -
Krem z pieczonej dyni z imbirem
podana z redukcją balsamiczną
- 14,00 -
Dodatkowy sos lub okrasa (50 g):
okrasa paprykowa, cebula zasmażana, sos BBQ, pikantny sos sriracha
- 3,00 -
Pierogi GLUTEN FREE
przygotowywane na bazie mąki kukurydzianej,
jaglanej i skrobi ziemniaczanej
gotowane
Z mięsem wołowo-wieprzowym - 10 sztuk
podane z okrasą na boczku
- 36,00 -
Ruskie - 10 sztuk
z regionalnym twarogiem i ziemniakami, podane z cebulą zasmażaną
- 33,00 -
Z duszoną kapustą i borowikami - 10 sztuk
podane z cebulą zasmażaną
- 33,00 -
Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu - 10 sztuk
podane z okrasą paprykową
- 33,00 -
Z pieczoną gęsiną - 10 sztuk
podane z okrasą paprykową i marynowanym imbirem
- 41,00 -
Z jagodami i kremowym serkiem - 8 sztuk
podane śmietaną
- 33,00 -
Dodatkowy sos lub okrasa (50 g):
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ,
kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa,
sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 3,00 -
Pierogi na słodko
8 sztuk
Raffaello z serkiem kokosowym i białą czekoladą
polane sosem malinowym
- 30,00 -
Z jagodami i kremowym serkiem
polane śmietaną
- 30,00 -
Z jagodami
polane śmietaną
- 31,00 -
Oreo
pierogi z ciasteczkami Oreo na cieście czekoladowym polane śmietaną
- 30,00 -
Jabłko - cynamon - 5 sztuk
pierogi pieczone na puszystym cieście drożdżowym
z jabłkiem w cynamonie i rodzynkami podane z sosem malinowym
- 30,00 -
Desery
Brownie z płynną czekoladą i gałką lodów (150 g)
- 19,00 -
Kremowy sernik na bazie ciasteczek OREO (150 g)
- 19,00 -
Lody rzemieślnicze z owocami sezonowymi (LODOSTANY) (150 g)
- 19,00 -
Gałka lodów (LODOSTANY)
śmietankowe / czekoladowe / truskawkowe
- 7,00 -
Nie tylko pierogi
Krem z pieczonej dyni z imbirem - (250ml)
podany z redukcją balsamiczną
- 14,00 -
Żur na zakwasie z białą kiełbasą (250 ml)
boczkiem i ziemniakami z dodatkiem chrzanu
- 16,00 -
Zupa pomidorowa z domowym makaronem (250 ml)
- 14,00 -
Krem z białych warzyw i mleka kokosowego (250 ml)
podany z oliwą truflową i prażonymi pestkami słonecznika
- 14,00 -
Rosół z gęsi (250 ml)
podany z domowym makaronem i marchewką
- 14,00 -
Surówka z kiszonej kapusty
z cebulą i marchewką
- 6,00 -
Surówka z białej kapusty (150 g)
z marchewką, kukurydzą, majonezem i natką pietruszki
- 6,00 -
Surówka z marchewki i jabłka (150 g)
- 6,00 -
Ogórki kiszone (150 g)
- 6,00 -
Domowy smalec ze śliwką, pieczywem i ogórkiem kiszonym
- 17,00 -
Soodziaki polecane dla dzieci
soodziaki to 5 pierogów podanych na zastawie dziecięcej
Soodziaki z mięsem wołowo-wieprzowym
podane z okrasą
- 26,00 -
Soodziaki ruskie
podane z cebulą
- 24,00 -
Soodziaki z serem i jagodami
polane słodką śmietaną
- 24,00 -
Minionki
zupa pomidorowa z Minionkami
- 14,00 -
Rosół z gęsiny
z domowym makaronem
- 14,00 -