Menu Polskie
Zamów online
Menu Polskie
Pierogi tradycyjne
gotowane
Z mięsem wołowo-wieprzowym - 10 sztuk
podane z okrasą na boczku
- 34,00 -
Ruskie - 10 sztuk
z regionalnym twarogiem i ziemniakami podane z cebula zasmażaną
- 31,00 -
Z kapustą duszoną z borowikami - 10 sztuk
podane z cebulą zasmażaną
- 31,00 -
Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu - 10 sztuk
podane z okrasą paprykową
- 32,00 -
Z pieczoną gęsiną - 8sztuk
podane z okrasą paprykową i marynowanym imbirem
- 39,00 -
Dodatkowy sos lub okrasa:
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ,
kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa,
sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 3,00 -
Pierogi regionalne z Podlasia
Białowieskie - 10 sztuk
z własnoręcznie mielonym mięsem z jelenia z trawą żubrową podane z sosem z grzybów leśnych
- 39,00 -
Zaguby zza Buga - 10 sztuk
z ziemniakami, majerankiem i wędzonym w kominie boczkiem
podane z okrasą na boczku
- 30,00 -
Korycińskie - smażone - 10 sztuk
z serem korycińskim, kaszą jaglaną, pieczarkami
podane z kwaśną śmietaną
- 31,00 -
Kołduny - 14 sztuk
z podlaską wołowiną doprawioną czosnkiem i majerankiem
podane z sosem miodowo-musztardowym
- 33,00 -
Dodatkowy sos lub okrasa (50 g):
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ,
kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa,
sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 3,00 -
Podlaskie smaki
Podlaskie Kartacze (550 g)
podane z ogórkami małosolnymi i okrasą na boczku
- 35,00 -
Babka ziemniaczana (500 g)
podana z ogórkami małosolnymi i śmietaną lub sosem grzybowym
- 32,00 -
Sałatka z serem korycińskim (400 g)
z warzywami, pestkami, żurawiną, gzankami i sosem winegret
- 35,00 -
Deska Podlaskich Smaków (1500 g) - dla 3 osób
kartacze, babka ziemniaczana, pierogi korycińskie, ziemniaki smażone, ogórki małosolne, sos czosnkowy
- 99,00 -
Pierogi z różnych stron świata
Kreplaszki (żydowskie) - 10 sztuk
Smażone żydowskie pierogi przygotowane z mięsa drobiowego i wątróbki
z dodatkiem marchewki i cebuli w aromatycznych przyprawach z curry podawane
z sosem jogurtowo - czosnkowym. Najczęściej spożywane w czasie świąt żydowskich.
- 32,00 -
Jiaozi (chińskie) - 10 sztuk
Gotowane chińskie pierogi z wieprzowiną, makaronem sojowym, marchewką
i kapustą pekińską doprawione czosnkiem i imbirem. Podawane z sosem sojowym.
Spożywane w Chinach już w I wieku p.n.e.
- 35,00 -
Empanadas (argentyńskie) - 8 sztuk
Smażone argentyńskie pierogi z wołowiną z dodatkiem papryki, cebuli, kuminu i chilli.
Podawane z sosem chimichurri na bazie pietruszki, czosnku i świeżej papryczki chilli.
Narodowe danie kuchni Ameryki Południowej, pierwsza wzmianka pojawiła się
w 1520 roku w książce kucharskiej "Libre del Coch".
- 36,00 -
Black Thai (tajskie) - 8 sztuk
Gotowane tajskie pierogi w czarnym cieście z popiołu kokosa.
Faszerowane krewetkami flambirowanymi białym winem, warzywami,
kolendrą, świeżym chilli i imbirem. Podane z salsą mango.
- 40,00 -
Pierogi z pieca
na cieście drożdżowym
Z mięsem wołowo-wieprzowym - 5 sztuk
białą cebulą zasmażaną na boczku
- 33,00 -
Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu - 5 sztuk
- 32,00 -
Z pieczonym kurczakiem w sosie BBQ - 5 sztuk
kukurydzą, cebulą, ogórkiem i żółtym serem
- 33,00 -
Z podlaską wołowiną - 5 sztuk
w sosie pomidorowym z chilli
- 34,00 -
Z kapustą duszoną z borowikami i cebulą - 5 sztuk
- 32,00 -
Z jabłkiem w cynamonie - 5 sztuk
z jabłkiem w cynamonie i rodzynkami, z sosem malinowym
- 30,00 -
W cenie pierogów z pieca sos do wyboru (50 g):
jogurtowo-czosnkowy, miodowo-musztardowy, BBQ, kwaśna śmietana,
pikantny sos sriracha, sos chimichurri, sos z grzybów leśnych
Wegańskie specjały
Z duszoną kapustą i borowikami - 10 sztuk
podane z cebulą zasmażaną
- 31,00 -
Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu - 10 sztuk
podane z okrasą paprykową
- 32,00 -
Jabłko - cynamon - 5 sztuk
pierogi pieczone na puszystym cieście drożdżowym
z jabłkiem w cynamonie i rodzynkami podane z sosem malinowym
- 30,00 -
Wegańska zupa krem z białych warzyw i mleka kokosowego - 250 ml
podana z oliwą truflową i prażonymi pestkami słonecznika
- 15,00 -
Dodatkowy sos lub okrasa (50 g):
okrasa paprykowa, cebula zasmażana, sos BBQ, pikantny sos sriracha
- 3,00 -
Pierogi GLUTEN FREE
przygotowywane na bazie mąki kukurydzianej,
jaglanej i skrobi ziemniaczanej
gotowane
Z mięsem wołowo-wieprzowym - 10 sztuk
podane z okrasą na boczku
- 37,00 -
Ruskie - 10 sztuk
z regionalnym twarogiem i ziemniakami, podane z cebulą zasmażaną
- 34,00 -
Z duszoną kapustą i borowikami - 10 sztuk
podane z cebulą zasmażaną
- 34,00 -
Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu - 10 sztuk
podane z okrasą paprykową
- 35,00 -
Z mięsem z jelenia, trawą żubrową - 10 sztuk
podane z cebulką zasmażaną
- 41,00 -
Z jagodami i kremowym serkiem - 8 sztuk
podane śmietaną
- 33,00 -
Deser: pudding waniliowy z owocami - 200 g
- 21,00 -
Dodatkowy sos lub okrasa (50 g):
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ,
kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa,
sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 3,00 -
Pierogi na słodko
Z truskawkami polane śmietaną - 8 sztuk
- 29,00 -
Raffaello z serkiem kokosowym i białą czekoladą - 8 sztuk
polane sosem malinowym
- 30,00 -
Z jagodami i kremowym serkiem - 8 sztuk
polane śmietaną
- 30,00 -
Z jagodami - 8 sztuk
polane śmietaną
- 31,00 -
Oreo - 8 sztuk
pierogi z ciasteczkami Oreo na cieście czekoladowym polane śmietaną
- 30,00 -
Jabłko - cynamon - 5 sztuk
pierogi pieczone na puszystym cieście drożdżowym
z jabłkiem w cynamonie i rodzynkami podane z sosem malinowym
- 30,00 -
Desery
Pudding waniliowy z owocami (200 g)
- 21,00 -
Ciasto czekoladowe z gałką lodów (150 g)
- 21,00 -
Kremowy sernik na bazie ciasteczek OREO (150 g)
- 21,00 -
Lody rzemieślnicze z owocami (LODOSTANY) (150 g)
- 21,00 -
Gałka lodów (LODOSTANY)
śmietankowe / czekoladowe / truskawkowe
- 7,00 -
Zupy
Rosół z gęsi (250 ml)
podany z domowym makaronem i marchewką
- 14,00 -
Chłodnik litewski (250 ml)
na maślance z ziemniakami
- 18,00 -
Żur na zakwasie z białą kiełbasą (250 ml)
z białą kiełbasą i ziemniakami
- 16,00 -
Krem pomidorowy z domowym makaronem (250 ml)
- 15,00 -
Krem z białych warzyw i mleka kokosowego (250 ml)
podany z oliwą truflową i prażonymi pestkami słonecznika
- 15,00 -
Surówki i dodatki
Mix świerzych sałat (150 g)
z warzywami i sosem winegret
- 9,00 -
Surówka z białej kapusty (150 g)
z marchewką, kukurydzą, majonezem i natką pietruszki
- 7,00 -
Surówka z marchewki i jabłka (150 g)
- 7,00 -
Ogórki małosolne (150 g)
- 7,00 -
Ziemniaki smaożone z sosem czosnkowym (200 g)
- 15,00 -
Menu dziecięce
Soodziaki z mięsem wołowo-wieprzowym - 5 sztuk
podane z okrasą
- 26,00 -
Soodziaki ruskie - 5 sztuk
podane z cebulą
- 24,00 -
Soodziaki z serem i jagodami - 5 sztuk
polane słodką śmietaną
- 24,00 -
Soodziaki z truskawkami - 5 sztuk
polane słodką śmietaną
- 24,00 -
Krem pomidorowy (250 ml)
z domowym makaronem
- 15,00 -
Rosół z gęsiny (250 ml)
z domowym makaronem i marchewką
- 14,00 -