Zamów online

Menu Polskie

Pierogi tradycyjne

gotowane - 10 sztuk

Z mięsem wołowo-wieprzowym
podane z okrasą na boczku
- 25,00 -

Ruskie
z regionalnym twarogiem i ziemniakami
podane z cebulą i zasmażane
- 23,00 -

Z kapustą duszoną z borowikami
podane z cebulą zasmażaną
- 23,00 -

Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu
podane z okrasą paprykową
- 22,00 -

Z pieczoną gęsiną
podane z okrasą paprykową i marynowanym imbirem
- 32,00 -

Dodatkowy sos lub okrasa:
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ, kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa, sos koperkowy, sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 2,50 -


Pierogi regionalne z Podlasia

10 sztuk

Białowieskie
z własnoręcznie mielonym mięsem z jelenia z trawą żubrówką
podane z sosem z grzybów leśnych
- 32,00 -

Zaguby zza Buga
z ziemniakami, majerankiem i wędzonym w kominie boczkiem
podane z okrasą na boczku
- 21,00 -

Korycińskie - smażone
z serem korycińskim, kaszą jaglaną, pieczarkami
podane z kwaśną śmietaną
- 23,00 -

Kołduny - 14 sztuk
z podlaską wołowiną doprawioną czosnkiem i majerankiem
podane z sosem miodowo-musztardowym

Dodatkowy sos lub okrasa:
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ, kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa, sos koperkowy, sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 2,50 -


Pierogi z różnych stron świata

Kreplaszki (żydowskie) - 10 sztuk
Smażone żydowskie pierogi przygotowane z mięsa drobiowego i wątróbki
z dodatkiem marchewki i cebuli w aromatycznych przyprawach z curry podawane
z sosem jogurtowo-czosnkowym. Najczęściej spożywane w czasie świąt żydowskich.
- 26,00 -

Jiaozi (chińskie) - 10 sztuk
Gotowane chińskie pierogi z wieprzowiną, makaronem sojowym, marchewką
i kapustą pekińską doprawiane czosnkiem i imbirem. Podawane z sosem sojowym.
Spożywane w chinach już w I wieku p.n.e
- 23,00 -

Empanadas (argentyńskie) - 8 sztuk
Smażone argentyńskie pierogi z wołowiną z dodatkiem papryki, cebuli, kuminu i chili.
Podawane z sosem chimichurri na bazie pietruszki, czosnku i świeżej papryczki chilli.
Narodowe dania kuchni Ameryki Południowej, pierwsza wzmianka pojawiła się
w 1520 roku w książce kucharskiej "Libre del Coch".
- 28,00 -

Black Thai
Gotowane tajskie pierogi w czarnym cieście z popiołu kokosa.
Faszerowane krewetkami flambirowanymi białym winem, warzywami,
kolendrą, świeżym chilli i imbirem. Podane z salsą mango.
- 37,00 -


Pierogi smażone

10 sztuk

Kreplaszki
Smażone żydowskie pierogi przygotowane z mięsa drobiowego i wątróbki
z dodatkiem marchewki i cebuli w aromatycznych przyprawach z curry
podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym.
Najczęściej spożywane w czasie świąt żydowskich.
- 26,00 -

Korycińskie
z serem korycińskim, kaszą jaglaną, pieczarkami, podane z kwaśną śmietaną.
- 23,00 -

Z tofu, kaszą jaglaną,
warzywami, pieczoną papryką i natką pietruszki, podane z sosem BBQ
- 23,00 -

Empanadas (argentyńskie) - 8 sztuk
Smażone argentyńskie pierogi z wołowiną z dodatkiem papryki, cebuli, kuminu i chili.
Podawane z sosem chimichurri na bazie pietruszki, czosnku i świeżej papryczki chilli.
Narodowe dania kuchni Ameryki Południowej, pierwsza wzmianka pojawiła się
w 1520 roku w książce kucharskiej "Libre del Coch".
- 28,00 -

Dodatkowy sos lub okrasa:
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ, kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa, sos koperkowy, sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 2,50 -


Pierogi z pieca

na cieście drożdżowym - 5 sztuk

Z mięsem wołowo-wieprzowym
białą cebulą zasmażaną na boczku
- 26,00 -

Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu
- 26,00 -

Z pieczonym kurczakiem w sosie BBQ
kukurydzą, cebulą, ogórkiem i żółtym serem
- 25,00 -

Z podlaską wołowiną
w sosie pomidorowym i chilli
- 28,00 -

Z kapustą duszoną z borowikami i cebulą
- 24,00 -

W cenie pierogów z pieca do wyboru:
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ, kwaśna śmietana, sos koperkowy, pikantny sos sriracha, sos chimichurri, sos z grzybów leśnych


Wegańskie specjały

10 sztuk

Z duszoną kapustą i borowikami
podane z cebulą zasmażaną
- 23,00 -

Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu
podane z okrasą paprykową
- 22,00 -

Z tofu, kaszą jaglaną, warzywami, pieczoną papryką i natką pietruszki
podane z sosem BBQ - smażone
- 23,00 -

Jabłko - cynamon - 5 sztuk
pierogi pieczone na puszystym cieście drożdżowym
z jabłkiem w cynamonie i rodzynkami podane z sosem malinowym
- 21,00 -

Wegańska zupa krem z białych warzysz i mleka kokosowego
podana z oliwą truflową i prażonymi pestkami słonecznika
- 10,00 -

Dodatkowy sos lub okrasa:
okrasa paprykowa, cebula zasmażana, sos BBQ, pikantny sos sriracha
- 2,50 -


Soodziaki polecane dla dzieci

soodziaki to 5 pierogów podanych na zastawie dziecięcej

Soodziaki z mięsem wołowo-wieprzowym
podane z okrasą
- 16,00 -

Soodziaki ruskie
podane z cebulą
- 15,00 -

Soodziaki z serem i jagodami
polane słodką śmietaną
- 15,00 -

Minionki
zupa pomidorowa z Minionkami
- 9,00 -

Surówka w marchewki i jabłka
- 5,00 -


Pierogi na słodko

8 sztuk

Raffaello z serkiem kokosowym i białą czekoladą
polane sosem malinowym
- 21,00 -

Z jagodami i kremowym serkiem
polane śmietaną
- 21,00 -

Oreo
pierogi z ciasteczkami Oreo na cieście czekoladowym polane śmietaną
- 21,00 -

Jabłko - cynamon - 5 sztuk
pierogi pieczone na puszystym cieście drożdżowym
z jabłkiem w cynamonie i rodzynkami podane z sosem malinowym
- 21,00 -


Desery

Brownie z płynną czekoladą i gałką lodów
- 14,00 -

Kremowy sernik na bazie ciasteczek OREO
- 14,00 -

Lody rzemieślnicze z sezonowymi owocami
- 16,00 -


Nie tylko pierogi

Żur na zakwasie z białą kiełbasą, boczkiem i ziemniakami z dodatkiem chrzanu
- 12,00 -

Chłodnik litewski na maślance
z ziemniakami, pieczonymi burakami i nowalijkami
- 12,00 -

Zupa pomidorowa z makaronem wielojajecznym
- 10,00 -

Krem z białych warzyw i mleka kokosowego
podany z oliwą truflową i prażonymi pestkami słonecznika
- 10,00 -


Mix świeżych sałat
z pomidorami, ogórkiem i sosem winegret
- 7,00 -

Surówka z białej kapusty
z marchewką, kukurydzą, majonezem i natką pietruszki
- 5,00 -

Surówka z marchewki i jabłka
- 5,00 -

Ogórki małosolne na wodzie ze studni
- 5,00 -

Domowy smalec ze śliwką, pieczywem i ogórkiem kiszonym
- 13,00 -

Dodatkowy sos lub okrasa:
sos jogurtowo-czosnkowy, sos miodowo-musztardowy, sos BBQ, kwaśna śmietana, okrasa, cebula zasmażana, okrasa paprykowa, sos koperkowy, sos z grzybów leśnych, pikantny sos sriracha
- 2,50 -

POBIERZ WERSJĘ PDF