Gluten free – pozycje bezglutenowe w menu.
Posiłki bezglutenowe to takie, w których zawartość glutenu nie przekracza 2 mg w przeliczeniu na 100 g masy dania. Bezglutenowe dania stworzone są na bazie mąki kukurydzianej, jaglanej i skrobi ziemniaczanej. Ich obróbka cieplna odbywa się poprzez gotowanie. W pierogarni Soodi mamy szeroką gamę pozycji pierogów w menu. Obejmuje ona zarówno połączenia na słono jak i słodko. Jeżeli jesteś dodatkowo wegetarianinem mamy pierogi na słono, które trafią również do Ciebie.
Wytrawne pierogi bezglutenowe mięsne przygotowujemy w różnych kombinacjach. Znajdziesz tam zarówno wieprzowinę, wołowinę czy gęsinę. Warto pamiętać, że nasze pierogi są podawane z dodatkami. Zwróćcie uwagę, czy wasza pozycja jest podawana z okrasą na boczku, czy na przykład okrasą paprykową i marynowanym imbirem. Dbamy o to, aby wszystkie kombinacje pasowały do siebie i dały Ci największą przyjemność jedzenia.
Pierogi GLUTEN FREE na słodko to farsz, który zawiera owoce i serek. Pozycja w menu nie zawsze jest stała. Wynika to z produktów sezonowych i dopasowania menu do świeżych owoców, które są nam dostarczane. Idealnym dodatkiem do słodkich pierogów jest śmietanka, która dopełnia smak i nadaje deserowego wyglądu naszym pierogom.
Wege pierogi bezglutenowe to farsz połączony z twarogiem lub tofu. Do tego przygotowana specjalna kombinacja ziół i warzyw, które dopełniają smak naszych pierogów. Sprawdź, która pozycja trafia w Twój gust.
Pierogi bezglutenowe są wybierane coraz częściej. Stworzyliśmy je dla naszych klientów, aby każdy mógł cieszyć się smakiem naszych wyrobów. Sprawdź czy spełniamy Twoje wymagania i odwiedź pierogarnie Soodi już dziś.
Nie jesteśmy w stanie wykluczyć glutenu całkowicie. Jest to składnik, który można jedynie ograniczyć, a nie całkowicie wykluczyć przy tworzeniu potraw. Warto o tym pamiętać przy wyborze pozycji bezglutenowych z naszego menu.
Czekamy na Ciebie na ulicy Jurowiecka 19 lok. 1 w Białymstoku.